Cuma günü İkindi namazının ardından yedi otobüsle din görevlileri ile beraber toplam 330 hacı adayı kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.

Çorum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen uğurlama törenine İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Çorum Belediye Başkanı Turhan Candan ve daire müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

Duygusal anların yaşandığı program Akşemseddin Camii İmam Hatibi Hafız Sefa Kırcı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Merkez camilerinin din görevlileri tarafından yapılan ilahiler ve okunan kasidelerden sonra Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan birer konuşma yaptı. İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın konuşmasında hacı adaylarına çeşitli hatırlatmalar yaparak uyarılarda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın tarafından yapılan dualara hacılar ve yakınları hep birlikte “Âmin” dedi.

Duanın ardından hac görevlerini yerine getirmek üzere yola çıkan hacı adaylarını aileleri ve yakınları, gözyaşları ve dualarla yolcu etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim