'Okul Sütü' projesi kapsamında il genelinde ilkokul öğrencilerine ücretsiz süt dağımı düzenlenen törenle başladı. İsmail Kakaç İlkokulu'nda düzenlenen süt dağıtım törenine Vali Yardımcısı Adem Saçan, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Sağlık İl Müdürü İsmail Yücel, Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Barış, Defterdar Ali Sormaz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Erkan Elfaz Ermiş katıldı. Protokol üyeleri bir sınıfı ziyaret ederek öğrencilere okul sütü dağıttı.
Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum'da süt dağıtımının haftada 3 gün olmak üzere Haziran ayına kadar devam edeceğini söyledi. Büyük, 288 okulda 33 bin 915 öğrenciye toplam 48 günde 1 milyon 627 bin 920 adet süt dağıtımı yapılacağını açıkladı.
Vali Yardımcısı Adem Saçan da, dondurulmuş besinlerden uzak durulması konusunda uzmanların sık sık uyarmasına rağmen, çocukların bu tür gıdaları tükettiğini belirterek, bunların yerine sabahları süt veya çorba içirilmesini önerdi. Saçan, okul kantinlerinde de cips, kola gibi yiyecek maddelerinin kesinlikle bulundurulmaması gerektiğini kaydetti.
Sağlık İl Müdürü İsmail Yücel de, açıklamasında çocukların zihinsel ve bedensel gelişiminde kalsiyumun önemli olduğunu dile getirerek, çocuklara süt içirilmesini tavsiye etti.
Yücel, "Fast foot tarzı beslenme veya asitli içecekler çocuklarda sinirdim bozukluğu ve sağlık konusunda olumsuz etkilere neden oluyor. Bunun yerine ayran ve süt içmeleri konusunda teşvik edilmelidir" dedi.


Editör: TE Bilisim