Son yıllarda Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları ve bütün sağlık personelinin çabalarıyla ülkede ilk 6 ay sadece anne sütü verme ve emzirme oranlarının giderek arttığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“Anne sütü; yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabilen en doğal, en taze, en ekonomik besin olma özelliğine sahiptir. Bebekler 6.aydan sonra da ek besinlerle beraber 2 yaş ve üzerine kadar emzirilmeye devam edilmelidir. Özellikle yaşamın ilk altı ayında beslenmenin sadece anne sütü ile gerçekleşmesi, anne ile bebeğin sağlığı için fiziksel ve ruhsal yönden önemli bir etkiye sahiptir. Anne sütü, bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan protein, yağ, vitamin gibi her türlü besin değerini içeren ideal besin kaynağıdır. İçindeki koruyucu maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyonlardan korur. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen kolostrum (ağız sütü) bebeğin ilk aşısı niteliğinde olup, yüksek protein ve vitamin içeriği ile bebeğin beslenmesini sağlayarak ishal, soğuk algınlığı, öksürük gibi hastalıklara karşı korur.

Hastanemiz anne ve bebek dostu hastanedir. Annelere doğum öncesi, doğum sonrası bu konuda eğitim almış ebe-hemşirelerimiz tarafından eğitim verilmektedir. Bu konuda annelere güven ve destek sunulmaktadır. Hastanemizden taburcu olan annelerimizin emzirme ile ilgili problemleri olduğu zaman başvurabilecekleri Emzirme Danışmanlığı polikliniği mevcuttur. Annelerimiz için uygun şartlar düzenlenmiş olup Hemşire Nurcan Ekici tarafından uygulamalı eğitim verilmektedir.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim