İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Mehmet Karadağ’ın AK Parti İl Başkanı olarak atanmasının ardından boşalan başkanlık görevine AK Parti İl Başkan Yardımcısı işadamı Mustafa Tuzcu getirildi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin Çevre yolu üzerinde bulunan Buhara Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen Genel Kurul’a Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilat Başkanlığı Çorum Koordinatörü ve İYC Akyazı Kurucu Başkanı Recep Yıldırım, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ve AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

İYC Camii İmam-Hatibi Ali Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu.

Ardından oluşturulan Divan Kurulu’nda Aydın Hoşbaş başkanlığı üstlenirken, Bülent Öztürk ile Mehmet Bekar ise katip üye olarak görev aldılar.

Divan Kurulu Başkanı Aydın Hoşbaş, İlim Yayma Cemiyeti’nin 1951 yılında kurulduğunu anımsatarak, “O tarihten bu yana İlim Yayma Cemiyeti ülkemize mühür vurmuştur. Ne mutlu ki artık Türkiye’yi başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İYC’de yetişmiş insanlar yönetiyor.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, İYC Çorum Şubesi’nin 1989’da faaliyetine başladığını hatırlatarak, “Ben bu Cemiyet’te hizmetli olarak çalışmış birisiyim. Temizliğini yaptığım Cemiyet’ten öğrencilik yıllarımda burs aldım. 2010 yılında ise başkanlığına getirildim. 2,5 ay önce AKP İl Başkanlığı’na atanmam nedeniyle görevi yeni bir arkadaşıma devretmenin uygun olacağını düşündüm. Başkanlık görevini devredeceğim bu Cemiyet’in her zaman içinde ve yanında olmayı sürdüreceğim. İYC’deki başkanlık görevi, benim en huzurlu ve en keyif alarak yaptığım iş olmuştur. Başkanlık görevini devralacak Mustafa Tuzcu ve yeni yönetim kuruluna başarılar dilerim.” diye konuştu.

Ardından Cemiyet’in 2015 yılına ait Faaliyet, Mali ve Denetim Raporları okunarak Genel Kurul’un oyuna sunuldu. Cemiyet Genel Kurul üyeleri her üç raporu da oybirliğiyle ibra etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilat Başkanlığı Çorum Koordinatörü ve İYC Akyazı Kurucu Başkanı Recep Yıldırım da yaptığı kısa selâmlama konuşmasında, eski ve yeni yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Genel Kurul, yeni Başkan Mustafa Tuzcu’nun teşekkür konuşmasının ardından konuklara yemek ikramıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim