Milli ve manevi değerlerimizi ihya ederek geleceğe taşımak, ilim ve irfan çalışmaları ile ülkemizi en iyi yerlere ulaştırma gayretiyle 11 Ekim 1951 tarihinde kurulan İlim Yayma Cemiyeti’nin günümüze kadar yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, kurulduğu günden bu yana yarım yüzyıllık geçmişiyle yetiştirdiği neslin çok büyük hizmetler verdiğine değinerek Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmalar yapan ve birçok gencimizin yetişmesinde büyük payı olan İYC’nin bir ilim ve irfan yuvası olduğuna dikkat çekti. 

Hitit Üniversitesi’nin İlim Yayma Cemiyeti ile her zaman omuz omuza hareket ettiğini ve bundan sonraki süreçte de ortak çalışmaların artarak süreceğini ifade eden Rektör Alkan, şahsı ve HİTÜ adına tüm İYC mensuplarına başarılar diledi.

İYC olarak Rektör Alkan’a göreve geldiği günden bugüne kadar destek olduklarını ve HİTÜ’nün gelişerek ilimizle bütünleşmesi için çaba gösterdiklerini anlatan Mehmet Karadağ ise İYC olarak desteklerinin süreceğini bildirdi,

İYC Genel Merkez Teşkilat Müdürü Şimşek ise Hitit Üniversitesi’nin en önemli paydaşlarından olan STK’larla birçok çalışma ve ortak projede işbirliğine verdiği önemin büyük olduğunu ifade ederek Cemiyet olarak HİTÜ’ye katkı sağlamaya devam edeceklerini açıkladı. Şimşek ayrıca Alkan’ın başarılı çalışmalarının devamını da diledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim