İlim Yayma Cemiyeti’nin, kamu yararına çalışan dernek statüsündeki, Türkiye’nin en köklü ve en güvenilir sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu anlatan Tuzcu, 68 mümtaz hayırsever ve vatanperver insan tarafından, kurulan cemiyetin ilim ve irfan çalışmalarını destekleyerek yaygınlaştırmak için kurulduğu günden bugüne aynı aşk ve azimle çalıştığını söyledi.
Başkan Tuzcu; “Kuruluşunun hemen ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi üzerine İstanbul’da ilk İmam-Hatip Okulu’nu açan cemiyetimiz, yarım asrı aşan bir süredir nice hayırlı, bereketli ve güzel hizmetlere vesile olan cemiyetimiz günümüzde Edirne’den Van’a kadar, Türkiye genelindeki şubeleri, öğrenci yurtları ve verdiği burslarıyla eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubemiz 1979 yılında kurulmuş olup, İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci yurdumuz 1996 - 1997 eğitim - öğretim yılında hizmete açılmıştır. 2011 yılında ise yapılan isim değişikliğiyle Buhara Erkek Öğrenci Yurdu ismini almıştır.

216 öğrenci kapasiteli olan Buhara Yükseköğretim Erkek Öğrenci yurdumuzda faaliyetlerimize devam etmekteyiz. 2017/2018 Eğitim Öğretim döneminde ise ilimizde 74 öğrenci kapasiteli İlim Yayma Cemiyeti Çorum Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunu hizmete açtık.

İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi olarak yardımsever halkımızın desteği ile kurulduğu günden bugüne, gerek şubemizde, gerekse yurtlarımızda sosyal, kültürel faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de kurulduğu günkü heyecanımızı diri tutuyoruz ve yardımsever halkımıza teşekkür ediyor, Cemiyetimiz kurucularına Allah’tan Rahmet diliyorum” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim