Çorum olaylarının 36. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan İlhan Yaşar, “Binlerce yıldır aynı topraklarda ortak ellerle medeniyetler ve tarihe altın harflerle yazılan destanlar yazdıran bir halkın klasik senaryolar ile nasıl karşı karşıya getirildiğinin ve başlayan olayların nasıl bir katliama dönüştürüldüğünün örneğidir” dedi.
Etnik kimlik farklılıklarını bir yana bırakarak emperyalizme karşı omuz omuza kurtuluş savaşı vererek çağdaşlaşmanın kapısını aralamış bu halkın Çorum Olaylarında, emperyalist güçler tarafından yerli faşist işbirlikçileri aracılığıyla mezhepsel farklılık kullanılarak bölünmeye çalışıldığını ifade eden İlhan Yaşar açıklamasında şöyle dedi:
“Çorum olayların ardından 36 sene geçmiş olmasına rağmen ülkemizde hala sık sık inanç ve etnik ayrımcılık kullanılarak halkımız arasında çatışmalar yaratılmaya devam edilmektedir.
Yüzyıllardır birlikte yaşayan ve yaşama azminde olan bu ulus geçmişte olduğu gibi günümüzde de emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine rağmen, birlikte yaşamaya devam edecektir. Irkçıların, gericilerin, gerekse bu olaylar üzerinden siyaset yaparak ülkenin üniter yapısının parçalanmasına çanak tutan bölücülerin gayretleri boşa çıkacaktır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim