Eğitim-İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki öğretmenlere SMS göndererek “hizmet içi eğitim seminerine alındıklarını” bildirdiğini ve bunun üzerine öğretmenlerin bu iki ilçeyi terk ettiğinin basına yansıdığını kaydetti.
Öğretmenlerin hizmet içi eğitim seminerlerinin Bakanlık tarafından yıllık olarak planlandığını ve genellikle okulların tatil olduğu yaz döneminde yapıldığını ifade eden Yaşar, öğretmenlerin hizmet içi eğitim planı içinde yer almayan, bölgede eğitim ve öğretimi aksatacak ve bölge halkında endişeye neden olacak söz konusu seminerin ne amaçla yapıldığının Bakanlık tarafından açıklanması gerektiğini kaydetti. İlhan Yaşar, bu çağrının iddia edildiği gibi öğretmenlerin can güvenliğini sağlamak için yapılması durumunda, ülkede ciddi bir yönetim zafiyeti bulunduğu ve siyasi iktidarın acizliği anlamına geleceğini kaydetti.
Yaşanan çatışmalar nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı illerinde eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülemediğini hatırlatan Yaşar, yaptığı açıklamada; “öğretmenlerin ve öğrencilerin can güvenliği sağlanamamakta, Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidar ise yaşanan sorunları görmezden gelmektedir” dedi.
Sağlıklı bir eğitim ve öğretimin, ancak huzur ve güven ortamının sağlanması ile mümkün olabileceğini ifade eden İlhan Yaşar, “Can güvenliğinin olmadığı bir ortamda, çocuklarımızın eğitim hakkından faydalanması mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve siyasi iktidarı bölgede bir an önce öğrencilerin ve öğretmenlerin can güvenliğini sağlamaya çağırıyor, aksi halde bir an önce gereğini yaparak istifa etmelerini istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim