Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, MEB tarafından son dönemde yapılan bazı değişiklikler ve uygulamalarla yüz binlerce öğrenci ve velinin yine mağdur edileceğini dile getirerek, “Gerek ülkenin içinde bulunduğu durum, gerekse bundan doğrudan etkilenen eğitim sisteminin karşı karşıya olduğu çok sayıda sorunun varlığına rağmen eğitim biliminin en temel ilkelerine aykırı düzenlemelerde ısrarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi niteliksizliğe, düzensizliğe ve kaosa sürükleyerek çocuklarımızın geleceği ile oynamaya devam etmektedir.” dedi.
İlhan Yaşar, yeni eğitim-öğretim sezonunun başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada şu konulara değindi:
“Yeni eğitim öğretim yılı önceki yıllara göre giderek daha ağırlaşan sorunlarla başlarken, devletin resmi rakamları, gelir dağılımındaki bozulmanın yansıdığı eğitim harcamalarındaki büyük adaletsizliğin toplumu ‘eğitimsizliğe’ doğru sürüklediğini ortaya koymaktadır. Toplum, iyi eğitilmiş bir azınlıkla kötü eğitilmiş ya da eğitilememiş bir büyük çoğunluk olarak ayrılmaya doğru ilerlemektedir.
AKP iktidarı döneminde eğitim sistemini sermaye sınıfının çıkarları doğrultusunda nasıl şekillendirdiğini, özel okulları doğrudan kamu kaynaklarıyla destekleyerek kamusal eğitimi bir hizmet olmaktan çıkardığını MEB’in kendi istatistikleri ortaya koymaktadır.
Sonuç olarak eğitim sisteminde yıllardır yaşanan sorunların aşılması; eğitimin eşit, parasız ve kamusal niteliğinin arttırılması ile mümkün olur. Ülkemizin geleceğini oluşturacak yeni kuşaklar, ‘Değerler Eğitimi’ adı altında verilen din eğitimiyle değil; akıl, bilim ve sanat ortamında verilen eğitim sistemiyle yetiştirilmelidir.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim