İlk olarak Oğuzlar ilçesinde parti üyeleriyle bir araya gelen İlgü, CHP Oğuzlar İlçe Başkanı Osman Güllü’nün de hazır bulunduğu toplantıda neden milletvekili aday adayı olduğunu anlattı.
Oğuzlar’ın Çorum’daki 3 CHP’li belediyeden birisi olduğunu belirten İlgü, “Devrimci bir gelenek hakim burada. Bu yüzden Oğuzlar’la ne kadar gurur duysak az. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği iki büyük eseri var birisi Türkiye Cumhuriyeti ikinci Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bize düşen bu emanetlere ne pahasına olursa olsun sahip çıkmak. Bu bir yarıştır birinci de olsak sonuncu da olsak ben burada olacağım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için elimizden geleni yapacağız” dedi.
İlgü ve beraberindekiler daha sonra Kargı’ya geçti. Kargı’da parti binasında yapılan toplantıya CHP Kargı İlçe Başkanı İsmail Hakkı Bolpaça ve çok sayıda parti üyesi katıldı.
CHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Turgut İlgü, CHP’de 29 Mart’ta yapılacak ön seçim yaklaşırken çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kargı ilçesinde CHP üyeleriyle bir araya gelen İlgü kendisine destek istedi.
İlgü, “Belki de bu ilçenize sadece bu ön seçim çalışmaları için onuncu sefer gelişim. Biz 29 Mart’tan sonra sizlerle bu kadar sık bir araya gelemeyeceğiz ondan sonra oy alamadığımız vatandaşlarımızın yanına gidip Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kurmak için çalışacağız. Memleket iyi yönetilmiyor. Biz daha iyi yöneteceğiz bu iddia ile çıktık yola. Çorum’dan hiç mühendis milletvekili çıkmadı. Buna rağmen aday oldum. Bugüne kadar olan siyasi ve ticari hayatımda benimle ilgili bir şaibe yok. Ola ki seçilemedik gidemedik ben partimin bir neferi olarak CHP’nin başarısı için ter dökmeye her zaman devam edeceğim. Sizlerden oy pusulasında sıra numaram olan 6’ya bir oy destek istiyorum” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim