Öğretim görevlileri ve Medya ve İletişim Programı öğrencileri ilk olarak TV 19 Haber Merkezi’ni ziyaret ederek, Ana Haber spikeri Tuğçe Ünsal’dan haberlerin hazırlanışı ile ilgili bilgiler aldı.

Metropol Fm’i de ziyaret eden öğrencilere, Yayın Sorumlusu Bulut Demir tarafından radyo yayıncılığı ile ilgili bilgiler verildi. Teknik bilgi kısmını ise Öğretim Görevlisi Ali Aşır aktardı.

TV 19 Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Karayol ise mesleki bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak yayın hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Teknik gezi sırasında TV 19 mikrofonlarına konuşan Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Karakaş, Medya ve İletişim Programı Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’ın göreve başlamasıyla birlikte açılan önemli programlarımızdan bir tanesi olduğunu belirterek Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’nın programı çok önemsediğini ve kendisinin katkılarıyla Medya ve İletişim Programı için özel olarak tasarlanmış bir stüdyo oluşturulduğunu, bu sayede öğrencilerin uygulamalı bir şekilde eğitim aldığını söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim