Üniversitesi ile KOSGEB Çorum Müdürlüğü işbirliğinde 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi’nde düzenlenmeye devam edilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”nde başarılı olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine sertifikaları, Vali Necmeddin Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın katılımı ile yapılan törende dağıtıldı.

Törene KOSGEB Çorum Merkez Müdürü Yusuf Yıldız, KOBİ Uzmanı Nuran Hatipoğlu Dal, İİBF Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Taha Bahadır Saraç ve Doç. Dr. Sabiha Kılıç, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cihat Savsar, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Mihriban Cindiloğlu Demirer, Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari Şahin ve Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Eşref Savaş Başcı, İİBF öğretim üyeleri ile sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Programın başında Girişimcilik Eğitimleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Eşref Savaş Başcı, girişimcilik eğitimleri süreçlerine değinerek konu ile ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Sertifika dağıtımı öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, istihdam konusunda büyük firmaların eskisi kadar cazip olmadığını ve kamu da bu anlamda ciddi daralmaların ve tedbirlerin var olduğunu ifade ederek “Yapılan bir araştırma ABD’de eğitim gören gençlerin %65’inin şuana kadar hiç bilinmeyen işlerde görev alacaklarını söylüyor. Bu yeni işlerin ve meslek tariflerinin ortaya çıkacağını göstermektedir. Bunları da girişimciler hayata geçirecektir. Eskiden büyük balık küçük balığı yutar denilirdi. Artık hızlı giden, girişimci ve ileriyi gören firmalar öne geçiyor” dedi.

Alkan, “Biz standart eğitimin dışında öğrencilere farklılık katacak unsurları çok önemsiyoruz. Girişimcilik dersi bunlardan bir tanesi. 3000’e yakın öğrencimiz bu dersi aldı ve bunlardan yaklaşık 600’ü KOSGEB’den belge almaya hak kazandı. Bu 90 milyon TL demektir. Bu da devletimizin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu gösteriyor” şeklinde ifadede bulundu.

Vali Necmeddin Kılıç da konuşmasında iş hayatında kilit rolün iş adamı yani girişimci olduğunu ifade ederek “Anahtarlar siz öğrencilerin elinde. Hayatla tanışmaya başlıyorsunuz. Geldiğiniz aşamayla şuan bulunduğunuz konum çok farklı” dedi.

Türkiye’nin çok ileri bir konumda bulunduğuna dikkat çekerek gençlerin bu yönden çok şanslı olduklarını vurgulayan Vali Kılıç, kendi eğitim döneminden kesitler anlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Vali Necmeddin Kılıç konuşmasının sonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni veren öğretim elemanlarına teşekkür ederek eğitimi tamamlayan öğrencileri tebrik etti ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Program sertifika almaya hak kazanan 109 öğrenciye sertifikaları ve temsili 150.000 TL’lik çeklerinin dağıtımının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim