İlahiyat Alanında Lisans Tamamlama Programına, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları da başvurabileceğinin belirtildiği açıklamada, programa yerleştirme işlemlerinin, önlisans not ortalaması ve tercihleri doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu tarafından gerçekleştirileceği ifade edildi.

YÖK’ten konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildiği belirtildi:

“Bilindiği üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Geçici 77. maddesinde ‘Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ilahiyat önlisans programından mezun olanlara ilahiyat fakültesi ve aynı programı uygulayan fakültelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimin usul ve esasları ile her yıl tahsis edilecek kontenjanlar Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.’ hükmü bulunmaktadır. Söz konusu hüküm uyarınca;

18.05.2018 tarihinden önce ilahiyat önlisans programından mezun olanlar 2018 İlahiyat Lisans Tamamlamaya başvurabilmektedir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için İlahiyat Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 09/08/2018 (Saat:14:00) – 17/08/2018 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır. Başvuru ve tercihlerin yapılması aşamasında, adayların ön lisans mezuniyet not ortalamaları YÖKSİS Veri Tabanından otomatik olarak çekilecektir. Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecektir. Lisans programlarına yerleşen öğrencilerin belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini ödemeleri gerekmektedir”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim