Düzenlenen uyum eğitimine Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Azimli, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nadir Karakuş, kısa adı İMVAK olan Çorum İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi Kurma ve Koruma Vakfı Başkanı Sait Kömürcü, fakülte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nadir Karakuş, İlahiyat Fakültesi’nin 25 yıllık geçmişiyle Üniversite’nin en eski ve köklü birimlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, öğrencileri başarılı bir şekilde geleceğe daha iyi hazırlayabilmek adına oryantasyon eğitimine gereksinim duyduklarını söyledi.
İlahiyat Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan ve şu an Üniversite’de yüksek lisans öğrencisi olan Zeynep Ekiz ise Hitit Ailesi’ne yeni katılan öğrenci arkadaşlarına tavsiyelerde bulunarak, “Türkiye’nin dört bir yanından Çorum’a, Hitit Üniversitesi’ne geldiniz. İnanıyorum ki bu köklü kurumda hep birlikte büyük başarılar, büyük kazanımlar elde edeceğiz. Ben bu üniversitede olmaktan dolayı büyük kıvanç duyuyorum.” dedi.
Son olarak kürsüye gelen Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan ise öğrencilere son derece iyi imkânlar sunduklarının altını çizerek, 2016-2017 Akademik Yılı’nın hayırlı-uğurlu olmasını diledi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim