Rektör Prof. Dr. Alkan, İlahiyat Fakültesi’nin 70 öğretim elemanı ve Bin 300’ü aşkın öğrencisiyle Hitit Üniversitesi’nin en köklü fakültelerinden birisi olduğunu ifade ederek, fakültenin bu yıl yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık’ın da katıldığı toplantı da bir açılış konuşması yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, İlahiyat Fakültesi’nin 25 yıldır kesintisiz bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde devam ettiren köklü bir fakülte olduğunu ifade etti. Fakülte öğretim elemanları tarafından yapılan çalışmalarla pek çok başarı elde edildiğini de belirten Prof. Dr. Çolak, bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Alkan ise HİTÜ’nün en köklü fakültelerinden biri olan İlahiyat’ın bu yıl %100 doluluk oranına ulaşan birimlerden bir tanesi olduğunu belirtti. Fakültenin son üç yıldır uygulamaya koyulan akademik teşvikte yayın sayısı esas alınarak yapılan sıralamada İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında birinci sırada yer aldığını vurgulan Prof. Dr. Alkan, alanında en iyi eğitim verilen birkaç fakülte arasında yer aldığını da bildirdi.

İlahiyat Fakültesi’nin yaptığı ve yapacağı çalışmalarla daha önemli başarılara imza atacağına yürekten inandığını vurgulayan Alkan, elde edilen başarılardan dolayı tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Yapılan görüşmede İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları da Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın ziyaretlerinden ve yapılan çalışmalardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim