İlahiyat Fakültesi Dergisi böylelikle Türkiye’de Thomson Reuters ISI'nın ESCI (Emerging Sources Citation Index)’ine girme başarısını göstermiş ilk İlahiyat dergisi oldu.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, ESCI, Web of Science (WoS) Core Collection’ın veri tabanlarından biri olduğu, özellikle Arts & Humanities Citation Index (AHCI) ve diğer önemli indeksler tarafından da taranabilmek için önemli bir basamakken, bu başarıyla birlikte AHCI tarafından taranma yolunda da çok önemli bir aşama kaydedildiği ifade edildi.
Hitit üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:
“2002 yılında yayın hayatına giren ve bugün itibariyle 28. sayısına ulaşan İlahiyat Fakültesi Dergimiz, TÜBİTAK ULAKBİM: Sosyal ve Beşeri Bilimler Veritabanı; Ebscohost: Academic Search Complete; Asosindex: Sosyal Bilimler İndeksi; Arastirmax: Bilimsel Yayın İndeksi ve CrossRef olmak üzere pek çok ulusal/uluslararası indeks tarafından taranmaktadır. Dergimizin ESCI tarafından da taranmaya başlamasıyla dünya çapında daha geniş kitlelere ulaşması mümkün olacaktır.
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nin bir sonrasında AHCI tarafından taranmaya başlanmasıyla birlikte, dünya standartlarında, her geçen gün yükselen bilimsel kalitesi ve seçkin içeriğiyle tüm dünyada, alanında uluslararası bilimsel arenada da söz sahibi bir konuma gelecektir.
Olağanüstü bir çabanın ve emeğin neticesinde ortaya çıkan bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başta İlahiyat Fakültemiz olmak üzere, bilim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dergisi ile ilgili detaylı bilgiler, derginin http://www.ilafdergi.hitit.edu.tr adresinden ulaşılabilen web sayfasında yer almaktadır”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim