Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTÜAM) arasında ortak işbirliği protokolü imzalandı.
HÜBTÜAM’da gerçekleştirilen imza törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, TİTCK Ekonomik Değerlendirmeler ve Laboratuvar Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Hakan Eroğlu, TİTCK Analiz ve Kontrol Laboratuvarları Dairesi Başkanı Yücel Dener, TİTCK Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Eda Cindoğlu, TİTCK Klinik Araştırmalar Dairesi Başkanı Sn. Doç. Dr.Nihan Burul Bozkurt ve akademisyenler katıldı.
Laboratuarların gezilmesi ile başlayan programın ardından HÜBTÜAM Konferans Salonu’nda protokol imza törenine geçildi. Burada konuşan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin altyapısından faydalanmak istediklerini dile getirdi. Kurum olarak ilaçlardan, tıbbi cihazlardan ve kozmetik maddelerinden sorumlu olduklarını belirten Gürsöz, bu bağlamda laboratuvarların ürün güvenliği bakımından kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi. Yapılan incelemelerin ardından uygun bulunan ürünlerin sisteme gireceğini söyleyen Gürsöz, “Halk sağlığını ve ürün güvenliğini ilgilendiren bir mevzu. Reha Metin Alkan’ın emeklerini de anmak isteriz bizleri çok sıkıştırdı. Yoğun gayreti ve takipçiliği neticesinde masaya oturduk. Protokolün imzalanması önemli bir adım ve bunun devamlılığını sağlamak gerek. Bu işbirliğinin her iki kurum adına daha da önemlisi ülke adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Üniversitelerimiz birer eğitim kurumu aynı zamanda bilim yuvasıdır. Analizler başlamış, kaydedilen gelişmeden de mutluluk duyduk” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan da konuşmasında laboratuarı kurarken amaçlarının bölgeye her anlamda hizmet etmek olduğunu söyledi. İmzalanan protokolün kendileri için önemli olduğunu söyleyen Prof.Dr. Alkan, “Genç bir üniversite olsak da, eski üniversitelerin refleksi ile hareket etmeye gayret ettik. Kamu kurumları ile olabildiğince katma değer sağlayacak bir çalışma yaptık. Kalite konseptini önde tutarak eğitimler alındı. Köklü bir laboratuvar gibi ortaya çıkmaktan mutluyuz. Rutinin dışında bir laboratuvar olması önemli. Dünya değişiyor ve biz bunun dışında kalamayız. Laboratuarlarımızı ülkenin ARGE’sine katmaktan memnunuz. Rekabet gücümüzü ortaya çıkarmak istiyorsak bunlarla öne çıkmalıyız. Ankara’ya yakın olmak bizim için avantaj. Gelecek yıl tıp fakültesine öğrenci almaya başlıyoruz. Afiliasyon sayesinde önemli yerlere geldik ve öğretim elemanı sayımız 94’e yükseldi. Gelecek yıldan itibaren tıpta da iddialı olarak geliyoruz. Güzel bir ekibimiz var. Türkiye’de para sorunu var diyen yalan söyler iş yapmaya gönlü yoktur” dedi.








 

 
Editör: TE Bilisim