İl Su Yönetimi toplantısının ilki Vali Yardımcısı Savaş Tuncer’in başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Su Yönetimi toplantısına DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Dağdeviren, DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetci ve kurul üyesi kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldı.
DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Dağdeviren, İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun Avrupa Birliği uyum sürecinde yapılan çevre faslının ‘stratejik çevre değerlendirmenin kabul edilerek ilerleme sağlaması ve uyumlaştırılması, nehir havza yönetim planlarını hazırlaması’ kriteri doğrultusunda kurularak çalışmalarına başladığını bildirdi.
DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetci ise Çorum İl Su Yönetimi Kurulu’nun ‘Havza koruma eylem ve yönetim planları ile taşkın yönetim planlarının ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmaları il ölçeğinde yürütmek maksadıyla kurulduğunu’ ifade etti.
Çorum’da faaliyet gösteren kurumların yaptığı çalışmalar sonucunda elde edilen bilgi ve verilerin kurumlar arası koordinasyon sağlanarak paylaşıma açılmasının önemine dikkat çeken Vali Yardımcısı Savaş Tuncer ise, toplantının Çorum için yapılacak yeni projeler için başlangıç olmasını temenni etti.
Kurul toplantısı gerekli çalışmaları yaparak 25 Şubat 2016 tarihinde tekrar toplanmak üzere sona erdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim