Çorum İl Özel İdaresi 2017 yılında yapacağı bitümlü sıcak karışım asfalt yol yapımı hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda 240 ton kapasiteli asfalt plent tesisi ihalesi yapıldı.

Çorum Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihaleyi Bursa’dan E-MAK isimli firma kazandı. İlgili yönetmelikler doğrultusunda ileriki günlerde kazanan firma ile sözleşme imzalanacak. Tesis, 2017 çalışma sezonu öncesinde bitirilerek, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Ovasaray Şantiyesi’nde idare tarafından belirtilecek yerde montajı yapılarak her şey dahil çalışır vaziyette teslim edilerek faaliyete geçirilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Kurulacak tesis yılda 150-200 kilometre yol yapımı için gerekli asfaltı üretebilecek kapasitede faaliyet gösterecek. Çorum İl Özel İdaresi, 2017 çalışma sezonunda 100 kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt yol yapmayı hedefliyor. Bitümlü sıcak asfalt işinde kullanılacak olan Paletli Asfalt Finişeri daha önce alınarak makine parkındaki araç filosuna eklenmişti” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim