Albayrak İlkokulu’nda dün gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından İl Öğrenci Meclisi Başkanı Talha Demiral, meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.
Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’ni pilot okul seçtiklerini ve eğitim dönemi içerisinde çeşitli projeler başlattıklarını ifade eden Demiral, Çorum’da büyük ses getiren kan bağışı ve kitap toplama projesini diğer okullarda da yaygınlaştıracaklarını söyledi.
26 Mart’ta Trabzon’da öğrenci çalıştayı yapılacağını da dile getiren Demiral, öğrencilerin sorunlarını ve okullarda yaşanılan problemleri yetkililere ileteceklerini belirtti.

“ÖĞRENCİLERE YARDIM ELİ UZATILMALI”
Genel Kurul’da söz alan Sungurlu Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Fatih Özdemir, İl Öğrenci Meclisi üyelerinin yardımlaşma konusunda daha sağduyulu davranması gerektiğini söyledi. Özdemir, Haziran ayına kadar daha çok öğrenciye ulaşarak yardım eli uzatılmasını istedi.
Genel Kurul’a katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt ise, öğrencilere demokrasi bilincini aşılamak, demokrasiyi içselleştirmek ve daha özgürlükçü bir ortam oluşturmak adına İl Öğrenci Meclisi toplantılarının çok faydalı olduğunu ifade etti.
Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından İl Öğrenci Meclisi Başkanı Talha Demiral başkanlığında divan oluşturuldu. Divan heyeti, 33 öğrenciyi eğitim komisyonu, kültür komisyonu, insan hakları komisyonu, sosyal etkinlikler komisyonu, sanatsal etkinlikler komisyonu, bilimsel çalışmalar komisyonu ve spor etkinlikleri komisyonunda görevlendirdi.
Komisyon üyelerinin 1 ay süresince alanları ile ilgili rapor hazırlayacağı ve hazırlanan raporun Ankara’da Türkiye Öğrenci Meclisi’ne sunulacağı bildirildi.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim