Mescidi İmam-Hatibi Bekir Sayın'ın sunumunu yaptığı iftar programı öncesinde Ulucamii Başimam-Hatibi Mustafa Gökmen'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle program başlarken, daha sonra yine davetlilere Ulucamii Başimam-Hatibi Mustafa Gökmen ve Oğuzlar İlçe Vaizi Faruk Özdemir'in birlikte kaside ve ilahi okumaları iftar ezanına kadar devam etti.
İftar yemeğinin ardından davetlilere hitaben bir konuşma yapan Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın; “Rahmet ayı Ramazan” münasebetiyle İyilik Sofrası İftarında Şehit aileleri ve gaziler başta olmak üzere tüm Çorum halkı ile buluşmayı arzu ettiklerini belirterek, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti.
İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, bu tür iftarların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu vurguladı ve bundan sonrada toplumun tüm kesimleri ile kaynaşmanın devam edeceğini söyleyerek, bu tür iftarların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Akın, Ramazan ayının kardeşlik, dostluk ve mağfiret ayı olduğunu hatırlatarak, iftarda bir araya gelmenin aradaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğine inandığını ifade etti
Çorum İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu'nun yaptığı yemek duasının ardından iftar programı sona erdi. Programdan sonra davete katılan misafirlere, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen tanıtım broşürleri takdim edilerek uğurlandılar.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim