Aydın açıklamasında, “Türk Eğitim-Sen olarak danışman öğretmenlerin belirlenmesi hakkında yapılabilecek keyfi uygulamaların önüne geçilmesi için şartları taşıyan bütün öğretmenlere duyuruların yapılmasını özellikle talep ettik yazımız dikkate alınmamış ahbap çavuş ilişkisiyle burada da birilerine pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Liyakate dayanmayan bir anlayışla okullara gönderdiğiniz idareciler diyetlerini ödemiş duyuruya gerek duymadan kafalarına göre isim yazmışlardır.” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığının yazısında adaylık dâhil en az 10 yıl hizmet süresine sahip öğretmenler arasından ulusal veya uluslararası projelerde koordinatör, iletişim beceresi ve temsil yeteneği güçlü ve mesleğinde temayüz etmiş öğretmenlerin bilgilerinin gönderilmesi istendiğini belirten Aydın, “Bugün ilan edilen listede benim gibi düşünmüyorsan sen danışman öğretmen olamazsın? anlayışının hakim olduğunu gördük. Bu anlayışla verim alamazsınız. İlimizde 212 öğretmen danışman öğretmen olarak görevlendirilmiştir.( %65 Eğitim Bir- Sen , %14 Türk Eğitim-Sen , %12 Eğitim-Sen,%3,5 Eğitim İş, Sendikasız % 7, Aktif Eğitim-Sen % 1, Anadolu Eğitim-Sen % 1, Özgür Eğitim-Sen % 1, Eksen % 1) Adaletsiz anlayış İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne de hâkim olmaktadır.” şeklinde konuştu.
Türk Eğitim-Sen olarak yanlış gördükleri uygulamalara sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Aydın, “Müdürlüğümüzce bir yandan dergi çıkarılıyor, ilimizdeki güzel projelere yer veriliyor. Bunu takdir etmemek mümkün değil. Fakat o projelerde emeği olan insanların, ilimiz eğitimine katkı sunan bu arkadaşlarımızın isimlerini bu görevlendirme listesinde görememek gerçekten vicdanları yaralamıştır.” İfadelerini kullandı.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim