Belediye Başkanı Zeki Gül ve ilçe belediye başkanlarının hazır bulunduğu dağıtım töreninde il merkezi ve ilçelere 4200 tane konteyner, ayrıca 136 tane de Ambalaj Atığı Toplama konteynerinin dağıtımı yapıldı.

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ne en son 24 Nisan’da, Çorum Çevre Belediyeler Birliği üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleriyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini anımsatan Başkan Gül, “Temiz şehir Çorum imajımızı daha da güçlendirecek olan tesisimizi yerine incelemiş, tesisimizde verilen hizmetleri de kamuoyumuzla paylaşmıştık. Bugün de tesisimizin tam kapasite çalışması için gerekli aşamalarından biri olan konteynerlerin dağıtımını yapıyoruz” dedi.

Çorum’un temiz bir şehir ve aynı zamanda temizliğiyle de tanınan bir şehir olduğunu belirten Gül, “Temizliği ile bilinmek, Çorum denilince akla, “temiz bir şehrin” gelmesi bizim açımızdan, şüphesiz çok önemli bir değer. Belediye olarak bu değeri korumak zorundayız. Bu kıymetli imajı daha da güçlendirmek zorundayız.

Hem bunun için, hem de devletimizin bir sağlıklı çevrenin oluşmasına katkı sağlamasından dolayı vahşi depolama sisteminden, düzenli depolama sistemine geçmeye karar vermiş ve tesisimizi inşa etmiştik.

Sadece şehir merkezimize değil, İlimizin hemen hemen tamamına hizmet verecek olan Katık Atık Tesisimiz, çevre temizliği konusunda Çorum’da yeni bir dönemi başlatacak. İl merkezimiz ve ilçelerimize 4200 tane konteyner dağıtacağız. Bunun yanında 136 tane de Ambalaj Atığı Toplama konteynerinin dağıtımını yapacağız.

Konteynırların dağıtımıyla birlikte Katı Atık Tesisimizin hizmet ayağı daha genişlemiş olacak.

Çorum’u il merkeziyle, ilçeleriyle bir bütün olarak görüyoruz. Dolayısıyla, tüm hemşehrilerimizin 400 bin vatandaşımızın temiz bir çevrede yaşama hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu inancın gereği olarak tesisimizi, kademe kademe İl geneline hizmet verebilir hale getiriyoruz” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim