Vali Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, işçi, işveren ve esnaf temsilcileri ile kurulun diğer üyeleri katıldı.

Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Şahan, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2018 yılı Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre 501 bin kişi artarak 3 milyon 788 kişi olduğunu belirterek, “İstihdam edilenlerin sayısı ise 2018 Ekim ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre 225 bin kişi artarak 28 milyon 870 bin kişiye ulaşmıştır. Ekonomik saldırının olmasına rağmen 2018 yılında 1 milyon 247 bin 188 kişinin istihdamına İŞKUR aracılık etmiştir. Bu sayının 1 milyon 240 bin 308 kişisini özel sektöre, kalan 7000 kişiye yakın da kamu sektörüne yerleştirilmiştir. Onun için işgücü piyasasında çalışmak ve bu ülkeye katkı sunmak isteyenler bilmek durumundadır ki; çalışma devlette sektöründe çalışmak değil özel sektörde çalışmak ve orada büyümektir” dedi.

Konuşmasının devamında TÜİK’in iki yıl önceki işsiz sayısını örnek veren Şahan, “İlimizde 2016 Aralık ayı sonu itibariyle 10.054 erkek, 12.906 kadın olmak üzere toplam 22.960 kayıtlı işsiz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile 2018 yılında "Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliğinin" ikinci bölümünün başlatıldığını kaydeden Şahan, “Sivil toplum kuruluşları (Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası ve diğer kuruluşlar) ve tüm işyerleri İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından defalarca ziyaret edilerek İşbaşı Eğitim Programları, yeni istihdam teşvikleri (ilave istihdam teşviki, bir senden bir benden teşviki, engelli ve eski hükümlülere ait teşvikler, MEGİP projesine ait teşvikler) anlatılmıştır.

İl Müdürlüğümüz İşbaşı Eğitim Programında Türkiye'de iller arasında 9.sırada, Mesleki Eğitim Kurslarında 16 ve Girişimcilik Eğitim Programlarında ise 3.sü olarak 2018 yılını tamamlamıştır. Bu konuda bize destek olan ve desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığımıza, Esnaf Odası Başkanlığımıza ve yoğum emeklerinden dolayı İl Müdürlüğüm personeline teşekkür sunarım” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim