Geçtiğimiz yıl kütüphanelere 16.885 yeni kitap alınarak okuyucuların hizmetine sunulduğunu söyleyen Kasım Bahtiyar, İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
Binanın dış cephesinin boyandığını, çatının elden geçirildiğini, camlarının değiştirildiğini, yağmur oluklarının yenilendiğini ve bahçe girişine 2 adet otomatik açılıp kapanan kapı konulduğunu belirten Bahtiyar, her ay elektrik faturasına yansıyan 198.65 lira reaktif bedelin, kompazasyon cihazı takılarak sıfırlandığını ve yılda 2 bin 383 lira tasarruf sağlandığını anlattı.
İnternet erişim masalarının yenilendiğini, bilgisayar sayısının artırıldığını internet hızının artırıldığını ve eski olan web sitesinin yenilenerek hizmete sunulduğunu kaydeden Bahtiyar, deponun düzenlendiğini ayrıca süreli yayınlar içinde ayrı köşe oluşturulduğunu çocuk bölümü deTEGV’in katkıları ile yenilendiğini ifade etti.
Ödenek sağlanması halinde RFID Akıllı Kütüphane Sisteminin kurulacağını. Gezici kütüphane kurulacağını ve kullanılan lavaboların yenileneceğini belirten Kasım Bahtiyar, bina dış ve iç aydınlatmasının yapılacağını, bahçe düzenlemesi yapılacağını, binanın engellilere daha uygun hale getirileceğini ve binanın iç cephe boyasının yapılacağını anlattı.
(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim