İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Arif Çamiçi, Oğuzlar’a bağlı Cevizli köyü Çığdamlık Mahallesi’nde zemin ve duvar dekorasyonlarında kullanılabilecek taşlar olduğunu belirterek, bu bölgeye taş ocağı kurulması için çalışma başlatılmasını önerdi.

Çamiçi’nin önergesi araştırılıp rapora bağlanmak üzere Araştırma ve Geliştirme Komisyonuna havale edildi.

Daha sonra CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, “Köylerde bulunan sağlık ocaklarının sayısı, buralarda görev yapan sağlık personeli, ebe, hemşire, doktor gibi personelin durumu ile sağlık personeli olmayan sağlık ocaklarına neden atamaların yapılmadğına” ilşkin sözlü bir önerge sundu.

Söz konusu önerge de araştırılıp rapora bağlanmak üzere Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.

Dünkü toplantıda ayrıca gündem dışı söz alan Merkez İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Karaca, Meclis’in Çorum’da yenilenebilir enerji adına yapılacak her türlü çalışmaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Gündemin bir sonraki maddesinde ise 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun 7. maddesi gereğince, Lâçin İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde boşalan üyeliğe bir asil ve bir yedek üyenin seçilmesi görüşüldü. Bu göreve İl Genel Meclisi AKP Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu’nun önerisiyle Ahmet Gaffar (Asil) ve Mustafa Otluseki (Yedek) seçildi.

Daha sonrasında ise Sungurlu’ya bağlı Alembeyli köyünde bulunan 1940 parsel nolu taşınmaz üzerine yapılacak güneş enerjisi santralinin yapımı için imar mesafelerinin değiştirilmesine yönelik İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oylanarak kabul edildi.

Ayrıca toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan Merkez’e bağlı Seydim, Ortaköy’e bağlı Karahacip, Sungurlu’ya bağlı Demirşeyh köylerinin yerleşik alanı ve civarı sınır tespitlerine ait komisyon raporları görüşülerek kabul edildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim