AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Yurdanur Özzehinli yaptığı konuşmada toplumun temel taşının aile, ailenin temel taşlarından birinin ise kadın olduğunu ifade etti. Kadınların gerektiğinde vatan için eşleriyle birlikte canını bile feda ettiğini söyleyen Özzehinli, AK Parti’nin 2002 yılından beri kadınların daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

CHP İl Genel Meclisi üyesi Yıldız Bek ise konuşmasında kadınının her zaman ve her koşulda erkeğin yanında dimdik duran, zorlukları birlikte aşan, çalışan emek veren bireyler durumundayken bugün, erkek şiddetine maruz kaldığını, eğitim haklarının ellerinden alındığını ve çocuk yaşta evlendirildiklerini kaydetti. 8 martın mesaj ya da hediye günü olmadığını aksine uyanış ve bir direniş günü olduğunu belirten Be, kadınların dünyayı erkekler için de yaşanabilir bir hale getirmeyi başaracağını söyledi.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat ise konuşmasında 8 Mart tarihinin bir direnişin adı olduğunu söyledi. Şartlar eşitlenene, erkekler kadının da kendisi gibi bir insan olduğunu anlayana kadar, her alanda insanca yaşama hakkı ve özgürlük sağlanana kadar direnmeye devam edeceklerini anlatan Polat, “Erkek olmanız size bir kadını öldürme, dövme aşağılama, kötü muamele etme hakkı vermez. Tek isteğimiz kadının da erkek kadar değerli olduğunu anlamanız. Sadece anne olan kadınlar değil, anne olmayan kadınlar da değerlidir” dedi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim