Plan ve Bütçe Komisyonu adına konuşan komisyon başkanı Mustafa Çelik, Kalp ve Damar Sağlığı Ünitesinde gerçekleştirilen anjiyonun daha ileri teknik ve kalitede gerçekleştirilmesini sağlamak üzere ihtiyaç duyulan cihaz alımında kullanılmak üzere ayrılan ödeneğin yetersiz olması nedeniyle 60.000,00 TL, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor komplesi içerisinde yer alan binanın bakım ve onarımında kullanılmak üzere 20.000,00 TL, Uğurludağ İlçesi Yaşlı Bakımevi Tadilatı Hizmeti Projesi’nin İl Özel İdaresi tarafından desteklenmesi için 300.000,00 TL, İskilip İlçesinde bulunan Fen Lisesi bahçe zemininin düzenlenmesi, basketbol sahası oluşturulması, fizik ve kimya çalışmalarının yapılacağı laboratuvarının düzenlenmesi, okulun dış cephesinin boya bakımı ve benzeri küçük çaplı onarımlarının yapılması için 25.000,00 TL, Merkez Kınık Köyü ilköğretim okul etrafının tel örgü eksiliğinin giderilmesi için 15.000,00 TL ve Bilim Sanat Merkezi’nde çocukların eğitilmesinde ihtiyaç duyulan tefriş, makine teçhizat v.b. malzemelerin temini için 50.000,00 TL, ödenek olmak üzere toplam 470 bin lira ödeneğin Köylere Hizmet Götürme Birliğine ayrılan ödenekten aktarılmasının uygun bulunduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, köylere hizmet götürmek gerektiğinde para olmadığının söylendiğini ancak bu tür çalışmalarda ödenek ayrılabildiğini ifade ederek ödeneklerin ihtiyaç duyulan yerlere aktarılması için çaba sarfetmekten yorulduklarını belirtti.

CHP İl Genel Meclisi üyesi Rıdvan Samsunlu bu çalışmanın hizmet yatırımı havası verdiğini ifade ederken AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Meteoğlu da konuşmasında Köylere hizmet Götürme birliklerinin yıl boyunca köylerin ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek 470 bin liranın bu ödenekten alınmasını doğru bulmadığını söyledi. Meteoğlu, geçen sefer Hitit Barajı etrafındaki peyzaj düzenlemesinin ödeneksizlik nedeniyle iptal edildiğini hatırlattı.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da konuşmasında verilen kararın arkasında durmak gerektiğini dile getirdi. geçen ay her ilçeden ödenek alınmasına karar verildiğini söyleyen Kaya, “Kimse bu hizmetleri alıp evine götürmüyor. Köylerde eksik varsa şu ana kadar neden yapılmadı? Bu meclis üyelerinin suçudur” dedi. Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Bazı üyelerin reddi nedeniyle ödenek konusu oy çokluğu ile kabul edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim