Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ölümünün 79. yıl dönümünde anarken, hep birlikte onun fikirleri ve eserleri üzerinde yeniden düşünmemiz gerektiğine inanıyoruz. İnancımız şudur ki halkımız, Cumhuriyetimizin bütün değer ve kurumlarına sahip çıkarak bu idealin gerçekleşmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

Cumhuriyetin bu birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe ilerlediğini ve Gazi Mustafa Kemal'in Türkiye milletinin önüne hedef olarak koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealine her geçen gün daha da yaklaşıldığını anlatan Kaya, “Bugün Türkiye dünya devletleri arasında hak ettiği yeri almakta ve uluslararası alanda saygın bir devlet olarak karşılanmaktadır. Küresel ve bölgesel politikalarda önemli bir siyasi, ekonomik, askeri güç olarak etkili olabilmektedir. AK Parti hükümetlerinin son yıllarda iç ve dış politikada gerçekleştirdiği atılımlar; Türkiye'nin Gazi Mustafa Kemal'in önümüze koyduğu hedefler çerçevesinde büyük bir mesafe kat etmesini sağlamıştır. Özellikle hükümetimizin uyguladığı politikalar ile her geçen gün Cumhuriyetimiz daha da demokratikleşmekte, insan hak ve özgürlüklerine yönelik kısıtlamalar kaldırılmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete uğurladığımız bugünü, onun mücadele heyecanını yaşayarak, fikirlerini çok daha iyi anlamaya çalışarak geçirmek en doğru anma biçimi olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, onun gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyor, Gazi Mustafa Kemal’i aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi.

Kaya daha sonra mecliste grubu bulunan partileri temsil eden meclis üyelerine de söz verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim