Miracle Resort Hotel’de 5 gün süren seminerde Türk İdare Sisteminde Mahalli İdareler ve 5302 sayılı kanun kapsamında İl Özel İdarelerinin yapısı, Dünya'da yerel yönetimler, İl Özel İdarelerinin yeri ve geleceği, İl Özel İdareleri'nin görevleri, organları arasındaki ilişkiler ve genel değerlendirme konuları görüşüldü.

Seminere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği CEO’su İsmail Karabulut, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Vali İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, eski Bakan ve milletvekili Dr. M. Vecdi Gönül, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, Merkez Valisi Muammer Türker, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yrd. Vilayetler Birliği Genel Sekreteri Şefik Aygöl, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman, Emekli Vali Yusuf Ziya Göksü, Eski bakan Muzaffer Ecemiş, Mahalli idareler Eski Genel Müdürü ve Merkez Valisi Halil İbrahim Daşöz ve ülke genelinden İl Genel Meclis Başkanları ile üyeleri katıldı. Toplantıya Çorum İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay ve İl Genel Meclis üyeleri de geniş şekilde katıldı.

İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, eğitimin ikinci gününde yapılan oturumda divan üyesi olarak konuşma yaparak İl Genel Meclisi üyelerinin genel sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim