Toplantıda konuşan AK Parti İl Genel Meclisi üyelerinden Arif Çamiçi, Oğuzlarda yapımı planlanan oğuz adası projesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında bu projenin Çorum ve Oğuzlara ne katacağı konusunda bir araştırma yapılarak bilgi verilmesini istedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Meteoğlu da konuşmanda projenin OKA’dan gerekli desteğin alındığını göstermesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Meteoğlu, yapılacak araştırmanın projenin tanıtımı açısından da önemli olduğunu söyledi.

Projenin onaylanması konusunda Vali Necmeddin Kılıç’ın büyük desteğinin olduğunu söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da bu projenin Oğuzlar ve Çorum’a hayat vereceğini belirtti.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Rıdvan Samsunlu ise bu tür projelerin bulunduğu alana da büyük değer kattığını söyleyerek, bunun Çorum’a güzel bir yatırım olacağına inandığını anlattı.

Oğuz Adası Projesi

Oğuz Adası Projesi ile Çorum ili Oğuzlar ilçesi Obruk Barajı kıyısında Sosyal ve Sportif Tesisler ile Doğa Kampı açılmasıyla birlikte bölgenin alternatif bir turizm merkezi haline getirilmesini sağlamak, ekonomik yönden dezavantajlı olan Obruk Barajı çevresinin ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Proje kapsamında yapılması planlanan Sosyal ve Spor Tesisi içerisinde yer alacak olan Engelsiz doğa kamp alanı ve Engelsiz kafeterya yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yaparken, Obruk Barajı ve Kızılırmak Havzası’nın sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında organik tarımsal üretim potansiyeli ile ekokent olmaya aday olan Oğuzlar da kısa sürede şirin bir turizm beldesi olacak.

Oğuz Adası projesi kapsamında geliştirilecek olan yenilikçi dijital uygulamalar sayesinde TR83 bölgesinin doğal, kültürel ve tarihi değerlerin bilinirliğinin artırılması hedeflenirken, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş yolu boyunca ve turist akışının yoğun olduğu destinasyonlarda, gelen engelli ve engelsiz yerli ve yabancı turistlere yönelik bütüncül bilgilendirme, e-rehberlik ve e-yönlendirme hizmetini geliştirilecek, bu sayede turistlere bölgenin tarih, kültür, doğa, spor, gastronomi, av, dağcılık, balıkçılık, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığını turizm seçenekleri tanıtılacak. Özellikle e-menü, e-rehber ve e-temsilci mobil uygulamaları sayesinde Oğuz Adası Tesisine gelen yerli ve yabancı turistlere Çorum’un turizm imkanları konusunda bilgilendirme yapılabilecek, alternatif turizm olanakları tanıtılarak bireysel zevklere ve tercihlere göre turistleri yönlendirme imkanı sağlanacak.

Orman arazisi durumundayken Hazineye devredilen alanın Altınkoz tesislerine yakın olduğu, projenin %75’inin OKA tarafından %25’inin ise üniversite tarafından karşılanacağı ayrıca çalışmaların tamamlanmasının ardından ihaleye çıkılacağı belirtildi (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim