İl Genel Meclisi, Nisan ayının ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
Halil İbrahim Kaya’nın başkanlığında dün 13:30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 25. maddesi gereğince İl Encümeni için 3 üyenin belirlenmesi için seçim yapıldı.
Gizli oy, açık tasnif usulüyle yapılan seçimde AKP Grubu tarafından önerilen 3 isimden Sungurlu İl Genel Meclisi Üyesi Aziz Sarüce 29, Lâçin İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Çatalpelit 24 ve Mecitözü İl Genel Meclisi Üyesi Hacı Bolat 21 oyla yeni İl Encümeni olarak belirlendi. İl Encümeni seçimlerinde ayrıca aday olmamalarına rağmen Ekrem Yıldırım’a 3, Ahmet Tuna’ya 1 oy verilirken, 8 zarftan ise boş oy çıktı.
Daha sonra ihtisas komisyonlarında görev yapacak yeni üyelerin saptanması için seçimlere geçildi. İlk olarak kurulması zorunlu ihtisas komisyonlarından Plân ve Bütçe Komisyonu’nun yeni üyeleri belirlendi. Buna göre bu komisyonda AKP Grubu’ndan Mustafa Çelik, Ünal Cevizci, Süleyman Şener, Abdurrahman Karagöz, Mustafa Yıldız ve Nurettin Karaca, CHP’den ise Haydar Erdem yer aldı.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda AKP’den Abdullah Meteoğlu, Yusuf Kaya, Yurdanur Özzehinli, Halil İbrahim Kaya, Mustafa Alagöz ve Erdoğan Köroğlu ile CHP’den Burçin Solmaz Polat yer bulurken; Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’na AKP’den Mustafa Çatar, Alaaddin Coşkun, Süleyman Şener ve Hacı Mustafa Şimşek ile CHP’den Satılmış Kökcü seçildiler. Oluşturulması zorunlu son komisyon Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda ise AKP’den Üzeyir Esenkaya, Ekrem Yıldırım, Mehmet Tatlısu ve Ahmet Tuna ile CHP’den Yıldız Bek yer aldılar.
Diğer ihtisas komisyonları ve bu komisyonlarda görev alacak Meclis üyeleri ise şu şekilde oluştu:
Tarım Komisyonu: Mehmet Tatlısu, Hacı Mustafa Şimşek, Ekrem Yıldırım ve İsmail Vural (AKP), Dilaver Yıldırım (CHP)
Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu: Ali Sami Odabaş, Üzeyir Esenkaya, Nurettin Karaca (AKP), Celal Güngör (MHP) ve Yıldız Bek (CHP)
Sanayi ve Ticaret Komisyonu: Mustafa Çatar, Mehmet Yücel, Mesut Tuğrel, Ramazan Kelepircioğlu (AKP) ve Satılmış Kökcü (CHP)
Gençlik ve Spor Komisyonu: Erhan Akar, Mustafa Yıldız, Mesut Tuğrel ve Ahmet Tuna (AKP) ve Dilaver Yıldırım (CHP)
Turizm Komisyonu: Ünal Cevizci, İkram Şahin, Mustafa Çelik, Abdullah Meteoğlu (AKP) ve Yıldız Bek (CHP)
Aile ve Engelliler Komisyonu: Mehmet Yücel, Arif Çamiçi, İkram Şahin, Erdoğan Köroğlu (AKP) ve Satılmış Kökcü (CHP)
Araştırma Geliştirme Komisyonu: Alaaddin Coşkun, Ramazan Kelepircioğlu, Celalettin Aksan (AKP), Haydar Erdem (CHP) ve Saadettin Babuçcu (MHP)
İhtisas komisyonlarının belirlenmesinin ardından diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bu bölümde ilk olarak İl Özel İdaresi’nin personel servis hizmetlerinde ve görev alanına giren işlerde kullanılmak üzere 1 adet şehir içi (belediye tipi) otobüs, 1 adet (4x4 pick-up) arazi taşıtı ve 1 adet çift kabinli kamyonun alınıp alınmayacağı hususu, Plân ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Daha sonra Çöplü Mahallesi’nde bulunan ve şehir plânında okul yeri olarak kayıtlı 4 adet taşınmazın okul binası yapılmak üzere İl Millî Eğitim Müdürlüğü adına tahsisinin yapılması hususu Plân ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Dünkü İl Genel Meclisi Toplantısı’nda son olarak “Altın Bebek Dostu İl” çalışmalarına katlı sağlanması için oluşturulan 5 kişilik gruba Yurdanur Özzehinli, Yıldız Bek, Burçin Solmaz Polat, Mustafa Alagöz ve Ünal Cevizci seçildiler.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim