İl Genel Meclisi 2015 döneminin başlaması nedeniyle Vali Ahmet Kara tarafından İl genel meclisi üyelerine yemek verildi.
Kaynaşma ve sohbet amacıyla İkinci Bahar Restaurant’ta düzenlenen yemeğe Vali Ahmet Kara, vali yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
Yemekte konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, 2014 yılını meclisin başarıyla tamamladığını ifade ederek, 7-24 esasıyla sürdürülen çalışmalarla yatırım hedeflerine ulaştıklarını dile getirdi. İl Genel Meclisi çalışmalarında desteğini esirgemeyen Vali Ahmet Kara’ya teşekkür ettiklerini söyleyen Kaya, 2015 yatırım ve performans programını da en üst seviyede tamamlamak istediklerini kaydetti.
Vali Ahmet Kara ise konuşmasında İl Genel Meclisi’nin kırsaldan sorumlu olduğunu ve geniş bir alana hizmet götürmekle yükümlü olduğunu dile getirerek, kırsalın şehir merkezi ile eşit hale gelmesi konusunda İl Genel Meclisi üyelerine büyük görev düştüğünü anlattı.
Muhalefet ve iktidar partisine mensup il genel meclisi üyelerinin uyumlu bir dönem geçirdiklerini söyleyen Vali Kara, bugün iktidarda olanın yarın muhalefete düşebileceğini bu nedenle önemli olanın Çorum paydasında birleşmek olduğunu kaydetti. Çorum’un diğer illere göre daha gelişmiş olduğunu ancak kırsal kesimde Avrupa standartlarının yakalanması gerektiğini belirtti. Avrupa’da kırsal alanların her türlü imkana sahip olduğunu üstelik kırsalda zenginlerin ikamet ettiklerini anlatan Vali Kara, Türkiye’de de bu hedefin tutturulması gerektiğini vurguladı. “Birlikte olan ayakta kalır” diyen Vali Kara, 2015 yılının 2014 yılından daha iyi geçmesi gerektiğini belirtti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim