Halil İbrahim Kaya başkanlığında Cumartesi günü, saat 10.30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
İlk olarak AKP Grup Başkanı Nurettin Karaca’nın Merkez’e bağlı Kınık köyü yolunun maden ve kum ocaklarına çalışan ağır tonajlı araçlar nedeniyle bozulması hakkında verdiği önerge görüşüldü.
Bazı İl Genel Meclisi üyelerinin de başka köylerin benzer sorunlarını gündeme getirmesi üzerine söz konusu önergeye İskilip’e bağlı Çomu ve Çukurköy, Osmancık Tekmen, Alaca Boğaziçi, Çorum Merkez’e bağlı Mislerovacığı, Kavacık ve Kazıklıkaya, Boğazkale Evci ve Dodurga’ya bağlı Alpagut, Çiftlik ve Tutuş köy yolları da dâhil edilerek, Araştırma Geliştirme Komisyonu’na havale edildi.
Ardından Boğazkale İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah Meteoğlu, Hacı Mustafa Şimşek, Alaca İl Genel Meclis Üyesi Ali Sami Odabaş ve Ortaköy İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Çelik'in ortak imzalarıyla hazırlanan Boğazkale kazılarının araştırılması yönünde verilen önerge görüşülerek Turizm Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıda daha sonra Sungurlu’ya bağlı Alembeyli Köyü, Seki mevkii 1939 parsel nolu 112.415.64 m2 tapu yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın 84.100 m2'lik kısmının güneş enerjisine dayalı enerji üretim alanı olarak plânlanmasına yönelik plân müellifince hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plânı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plânının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesi ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. maddesi (c) bendi gereğince görüşülerek, oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıda ayrıca İskilip’e bağlı Kuzköy’deki “meyve bahçesi” vasıflı bir alan ile Mecitözü’nün Sülüklü Köyü yol düzenlemesi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Erhan Akar tarafından bilgi sunuldu.
Kuzköy raporu, eksikliklerinin tamamlanması için iade edilirken, Sülüklü yolunun düzenlenmesi ise oy birliğiyle kabul edildi. (Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim