Halil İbrahim Kaya yönetiminde saat 11.00’de başlayacak olan yılın ilk toplantısında ilk olarak yoklama yapılacak. Bir önceki toplantıya ait karar özeti okunduktan sonra mazeret dilekçeleri oylanacak. Üyeler tarafından verilmesi halinde önergelerin görüşüleceği Ocak ayı toplantılarında daha sonra ise Başkan tarafından gün gün belirlenecek gündem maddelerine geçilecek.

Buna göre Ocak ayı toplantılarında İl Genel Meclisi üyeleri Denetim Komisyonu üyeleri; ilimiz merkez ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyeti’ne 2019 faaliyet döneminde görev yapacak hayırseverlerin seçimini yapacak.

Merkez Tepecik Mahallesi’nde okul yeri işaretli 5 bin 985 metrekare alanlı taşınmazın okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı adına tahsis edilmesinin ele alınacağı toplantılarda İl Özel İdaresi makine parkında bulunan makine ve ekipmanların, program uygulamaları dışındaki dönemde köy tüzel kişiliklerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve şahıslara kiraya verilebilmesi için 2019 yılı kiralama ücretleri belirlenecek.

İdarenin kiralamaya verilen araçların ve köylerdeki işletmelerin, maden ocaklarının ruhsat harçlarının yeni yılda ne kadar artırılacağı; gayrisıhhi müesseseler, sıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerde 2019 yılında uygulanacak ruhsat ücreti tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporları ele alınacağı toplantılarda; Kınık Köyü köprüsü başta olmak üzere merkezdeki sorunlu köprülerin durumu, kadına şiddet olayları kapsamında ilimizdeki kadın sığınma evlerinin durumu, gençlerin satranca özendirilmesi, ilimizdeki çevre kirliliğinin durumu, ilimizdeki AR-GE faaliyetleri ile TEKNOKENT, “Milli Tarım Yerli Tohum Deneme Ekimleri” projesi kapsamında ilimizde yapılanlar, tarih, kongre, inanç ve spor turizminin canlandırılması ve engelliler için hizmet veren rehabilitasyon merkezlerinin durumu ile ilgili komisyonların hazırladığı raporlar da görüşülecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim