Bu plânlama kapsamında oluşturulan Çorum İl Eğitim Tarihi Müzesi, Atatürk Anadolu Lisesi’nde hizmete açıldı.

Müze’nin dün gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Kuşçu ve Hüseyin Kır’ın yanı sıra daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende açış konuşmasını Okul Müdürü Halit Güneş yaptı. Ardından kürsüye gelen İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu, İl Eğitim Tarihi Müzeleri’nin 81 vilayette kurulacağını hatırlatarak, “Bu müzelerle gençlerin millî değerlerimizi tanımaları, bugünkü yaşantıları ile geçmiş yaşantılar arasında nesneler aracılığıyla bağlantı kurarak gözlem, mantık, hayâl gücü ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmeleri amaçlanıyor.” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk ise “Eğitim müzesi” alanında Hababam Sınıfı filminin çekildiği İstanbul Koşuyolu’ndaki Adile Sultan Kasrı’nın en iyi örnek olduğunu söyledi.

Son olarak, Resim öğretmenleri Dursun Şen ve İlker Kortak’in girişimleri ve Çorum Müzesi Müdürü Önder İpek’in katkısıyla oluşturulan müzenin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk ve diğer davetliler tarafından hep birlikte kesildi.

3 ayrı salonda 100’den fazla eserin yer aldığı müzeyi gezen katılımcılar, okul yetkililerinden eserlerle ilgi bilgi aldılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim