Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada 214-2015 akademik yılı güz yarıyılında başlatılan girişimcilik eğitimlerinin 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde devam edeceği belirtildi. İ.İ.B.F.’nin İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Maliye bölümlerinin normal ve ikinci öğretim 4. Sınıf öğrencilerine seçmeli ders olarak sunulan girişimcilik dersinin hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere bir dönem boyunca KOSGEB destekli olarak düzenleneceği açıklandı.
Girişimcilik dersini tercih eden öğrencilere haftada 4 saat olmak üzere bir dönemde 75 saat eğitim verileceği; eğitimlerin 4 modül üzerinden ve zengin içeriği ile sunulacağı, ayrıca içeriğin zenginleştirilmesi için KOSGEB Çorum Müdürlüğü’nden bir uzmanın eğitimlerde öğrencilere bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlayacağı dile getirilen açıklamada eğitimlerde “Girişimcilik Kavramı, Dersin İçeriği ve Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması, İş Fikri Geliştirme ile Yaratıcılık ve Yenilik Yaklaşımı, Sorumlu Girişimcilik Kavramı ve İşletme Kavramı ile İşletme Fonksiyonları, İşletme Türleri ve Kuruluş Şekilleri, İşletme Fonksiyonları (Pazarlama, Üretim, Yönetim, Muhasebe ve Finans), İş Planı Kavramı ve Ögelerine Yönelik Örnek Olay Çalışmaları, İş Modeli ve İş Planına Yönelik Atölye Çalışmaları”na yer verileceği belirtildi.
Eğitimi bitiren ve sertifika almaya hak kazananların hazırlayacakları iş planı dahilinde KOSGEB’ten 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz ve 100 bin TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere 150 bin TL’ye kadar destek alabileceği de dile getirildi. (Volkan SINAYUÇ) 
Editör: TE Bilisim