İnsanlık dışı terör saldırısında asker ve sivil olmak üzere 30'a yakın kişinin de yaralandığını anlatan Yaşar, emperyalist güçlerin besleyip büyüttüğü bölücü terör örgütünü bir kez daha şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti.
Amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ortadan kaldırmak, ulusal kimliği silmek, yurt ve ulus bütünlüğünü bölerek kardeş kavgası yaratmak olan terör örgütünün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, siyasi iktidarın sadece FETÖ’ye odaklanmasını da fırsat bilerek kanlı eylemlerine tekrar başladığını belirten İlhan Yaşar, terörü kendilerine araç edinenlerin, ırkçı ve bölücü açılımlarını kan üstüne kan dökerek gerçekleştirmeye devam ettiklerini vurguladı. Yaşar, “Siyasal iktidarın, terörün çözümünde, ABD ve AB güdümlü çözümlerden medet ummak yerine, ulusal politikalar üretmeli ve bunların sürekliliğini sağlamalıdır” dedi.
Ülkenin art arda gelen terör saldırıları nedeniyle sarsıldığını, vatandaşların yaşamını kaybettiğini dile getiren İlhan Yaşar, AKP’nin uyguladığı ülke gerçeklerinden uzak, yanlış politikaların terör örgütlerine cesaret verdiğini, emperyalizmin tetikçisi bölücü, cihatçı terör örgütlerinin, ülkeyi yangın yerine çevirdiğini anlattı.
Yaşar yaptığı açıklamada, “Eğitim-İş olarak terörü bir kez daha lanetliyor, patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi. 
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim