Beraberinde CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Genel Meclisi Üyeleri Yıldız Bek, Burçin Solmaz Bolat ve partililerle birlikte Eğitim Sen Çorum Şubesi’ni ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre burada yaptığı konuşmada, milletvekilleri olarak kendilerine düşen görevin milletin algılayacağı şekilde olanı anlatmak ve hükümetin neden kurulamadığını gösterebilmek olduğunu dile getirdi.
Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk de konuşmasında son dönemde CHP ile koordineli olarak çalıştıklarını anlatarak, Eğitim-Sen’in Türkiye’nin renklerini bir araya getiren bir sendika olduğunu, yarı başkanlıkla yönetilen ülkenin tam başkanlık sistemine geçirilmek istenmesine karşı hep birlikte hareket ettiklerini söyledi. Konuşmasında “Tek adam diktatörlüğüne doğru gidiyoruz” diyen Öztürk, iktidardakilerin hukuk tanımaz biçimde kamyonu boşalmış kamyon gibi gittiğini ifade etti.
7 Haziran seçimlerinin ardından ülkenin bir açmaz içerisine girdiğini ve bu durumdan bir çıkış noktası arandığını belirten Öztürk, ülkenin halkla iç içe yönetilmesi gerektiğini kaydetti.
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise konuşmasında ülkenin bir ateş çemberinden geçtiğini söyledi. Yaşanan antidemokratik uygulamaları görebilenlerin buna karşı çaba göstereceklerini ancak baskıyı da daha çok hissedeceklerini ifade eden Biçer, Türkiye’nin demokratikleşmesi için CHP iktidarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim