MHP Milletvekili adayları Prof. Dr. Vahit Doğan, Fatih Özcan, Muhsin Kocaraç ve partililer seçim çalışmalarını Ortaköy merkez ile Aşdağul Beldesi’nde sürdürdü.
Araç konvoyu ile Ortaköy’e giren milletvekili adayları ilk olarak İlçe Teşkilatı’nda partililerle buluştu. İlçedeki kamu kurumlarını, pazar yerini ve esnafı ziyaret eden MHP adayları ilçe halkından 1 Kasım seçimleri için destek istedi.
Ziyaretlerde Ortaköy’ün sorunlarına değinen Prof. Dr. Doğan, ilçenin en önemli sorunun ulaşım olduğunu dile getirdi. İlçede devlet dairesi kalmadığını, hastane ve sağlık ocaklarında doktor sıkıntısı yalandığını dile getiren Doğan “İlçeye hiçbir hizmet gelmemiş. Bu ihmal edilmişliğe karşı Ortaköy halkı 1 Kasım seçimlerinde gereken tepkiyi gösterecektir” dedi.
MHP’nin koalisyona girmemekle eleştirildiğini ancak kendilerine kalıcı bir koalisyon teklifine bulunulmadığını söyleyen Doğan, 13 yıldır iktidarda olan AKP’nin terörü yeniden ülkenin başına bela ettiğini savundu. Doğan “Terör örgütü ile mücadelede aciz kalan hükümet çözüm süreci ile terörü görmemezlikten geldi. Şimdi devletin en tepesindeki kişiler valilerin bölgede operasyon yapmadıklarını söylüyor. Sanki valileri ve kaymakamları biz atadık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti İmralı’dan medet umar hale geldi. Terörist başı talimat verecek kandil ateşkes ilan edecek. Devleti bu kadar aciz düşürmeye kimin hakkı var. Böyle bir saçmalık olabilir mi?” diye sordu.
Prof. Dr. Doğan ayrıca Ankara’daki hain saldırı sonrasında Başbakan Davutoğlu’ndan gelen görüşme talebinin reddedilmesini “İradesi olmayan kişiyle ne toplantısı yapılacak” şeklinde değerlendirdi.
Ortaköy’de geziler sırasında ise en çok ilgiyi MHP’nin sempatik adayı Fatih Özcan gördü. Bir çok esnafın “Çorum böyle yakışıklı bir adayı daha önce görmedi” şeklinde sözlerine sevinen Özcan, futbol aşkını da yansıtmayı ihmal etmedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim