Her fırsatta işçinin üzerine basan, onları görmezden gelen, sömürülmelerine göz yuman, iş cinayetlerine, iş kazası süsü veren ve tüm bunlara çanak tutan işverenleri kanunu çiğnemek pahasına cesaretlendiren AK Parti Hükümeti ve bozuk düzenin 25 Haziran sabahında doğan güneş ile yıkılacağını belirten Atlamaz, bugün ülkede tarım işçilerinin, seçim kandırmacası olarak verilen mazot yardımına rağmen, ithal edilen gübre ve tohum fiyatları altında ezilmeye devam ettiğini söyledi.

Hükümetin emekçilerin haklarını korumadığını belirten Atlamaz, “AK Parti Hükümeti, seçim yatırımı olarak kadroya aldığı taşeron işçilerinin haklarını iade etmemiştir. Kadro vaadinin karşılığında her taşeron işçisinden alınan taahhütname ile birikmiş kıdem tazminatları ellerinden almış, kadroya alınmayan işçilerin tazminat ödemeleri yapılmamıştır. İktidar kurduğu ve yıllar içerisinde kuvvetlendirdiği kaşıkla verip kepçeyle alma üzerine kurduğu sömürü düzenini sürdürmektedir. Muktedirler şunu iyi bilmelilerdir ki; İYİ’ler emekçilerin yanındadır ve yıllardır iktidarın sürdürdüğü bu bozuk düzeni alaşağı etmeye kararlıdır. Bu amaçla İYİ Gençlik 12 Mayıs’ta, Soma katliamının yıl dönümünden bir gün önce, Soma’da olacaktır. Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu’muz Soma’da yapılacak ve oradaki mağdurların sorunlarını dinleyecek.

Emek sömürüsünün son bulduğu, ekmeğin hakça paylaşıldığı, vergi adaletinin tesis edildiği, iş sağlığı ve sigorta güvencesinin sağlandığı, taşeron işçiliğin ve kayıt dışı çalışmanın son bulduğu, genç işsizliğin azaldığı, kadın istihdamının arttırıldığı, asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir seviyeye çıkarıldığı, liyakatin ve emeğin esas alındığı bir Türkiye için, İYİ’ler hazırdır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim