İkizli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mahir Karakuş, bu yıl 5. Kez düzenleyecekleri kültür bahar şenliğinin köyün ve bölgenin tarihini, kültürünü, geleneklerini tanıtmak, insanlar arasında dayanışma ve kaynaşma duygularını pekiştirmek, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Merkezi İstanbul Başakşehir’de bulunan dernek binası önünden 24 Haziran Cumartesi günü gece otobüslerle hareket edeceklerini ifade eden Dernek Başkanı Mahir Karakuş, diğer illerden gelen hemşehrileri ile Pazartesi günü şenliği gerçekleştireceklerini kaydetti.

Sururi Onan’ın sunumunda gerçekleştirilecek şenliğe sanatçılar Rasim Kopar, Ergülü Kapkiner, Funda, Serap ve Fatih Efe müzik ve programları ile renk katacaklarını anlatan Karakuş, yöresel oyunlar, halk ozanlarının atışmaları ve konserlerinin yanı sıra çevre köylerden getirilen yöresel yiyeceklerin tanıtım ve satışının da yapılacağını söyledi.

Açık artırma ile şenlik ağasının seçiminin de yapılacağını vurgulayan Karakuş, sabah saat 09.00’da başlayacak Seymen TV’den canlı yayınlanacak şenliğin gün boyu devam edeceğini bildirdi.

İkizli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mahir Karakuş, 26 Haziran Pazartesi günü köy meydanında düzenleyecekleri şenliğe tüm Sungurlulu ve Çorumlu hemşehrilerini davet etti.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim