Çorum ikinci el oto piyasasında da, bahara doğru belirgin bir canlanma gözleniyor. Oto Galericileri Derneği Başkanı Fahri Yandık da bu gelişmeyi teyit ederken, Şubat ayında satışların önceki iki aya göre daha iyi geçtiğini, önümüzdeki günlerde de bu doğrultuda olumlu gelişmeler beklediklerini söylüyor.
Açık Oto Pazarı’nda bir süredir gerçek alıcıdan çok bakıcıların dolaştığını, kararlı alıcıların nihayet pazara gelmeye başladıklarını vurgulayan Fahri Yandık, “Oto pazarına getirilen araçların fiyatları genellikle 15 bin ile 30 bin lira arasında değişiyor. Bunlar da orta gelir gruplarına hitap ediyor. Aslında orta direk, 40-60 bin fiyat aralığındaki araçlara daha fazla istekli, ama faiz oranlarının yüksekliği bu noktada caydırıcı oluyor” ifadesini kullanıyor.
Çorumluların araç alırken “muhatap” bulabilecekleri satıcıları seçmeleri gerektiğini de belirten Fahri Yandık, “Alınmak istenen araç, mutlaka ekspertize sorulmalı. Vatandaşlarımız, internet üzerinden araç satın alma konusunda da çok dikkatli olmalı. Çünkü, bu mecra, dolandırıcılığa son derece müsait. İleride sıkıntı yaşamamak için baştan tedbirli olmakta fayda var” diye konuşuyor.


Motoruna bakılmadan araç alınmaması, ikinci el piyasasının birinci kuralı…


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim