İl Genel Meclisi, Mayıs ayının üçüncü toplantısında bir araya geldi. Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 10:00’da gerçekleştirilen oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından ilk olarak Yurdanur Özzehinli ve Yusuf Kaya tarafından, Merkez Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde engelli öğrenciler için onların fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak bir park yapımı konusunda yazılı önerge sunuldu.

Ardından İkram Şahin, Arif Çamiçi ve Üzeyir Esenkaya ise Çorum’da aile içindeki bireylere yönelik şiddet izleme ve engelleme merkezi olup olmadığı konusunda bir yazılı önerge sundular.  Her iki yazılı önerge oybirliğiyle araştırılmak üzere komisyonlara havale edildi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bu bölümde önceKunduzhan ve Ulukavak mahallelerine iki yeni okul yapımı için yer tahsisi yapılması konusunda Plân ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporlar görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Çelik, Kunduzhan Mahallesi’nde mülkiyeti Özel İdare’ye ait 4 bin 385 metrekare bir alana sahip taşınmazın, 2019 yılı tam gün eğitime geçiş çalışmaları kapsamında ilkokul yapılmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü adına tahsisinin yapılmasının uygun görüldüğünü söyledi.

Mustafa Çelik, Ulukavak Mahallesi’nde ise Ezilyolu mevkiinde bulunan mülkiyeti Özel İdare’ye ait 6 bin 460 metrekarelik bir başka taşınmazın da 2016 yılı il yapım programında yer alan 16 derslikli ilkokul yapılmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü adına tahsisinin yapılmasının uygun görüldüğünü söyledi.

OKULLARIN ONARIMI İÇİN 553 BİN 600 LİRALIK ÖDENEK

Dünkü toplantıda ayrıca İl Genel Meclisinin 05/04/2017 tarih ve 167 nolu kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, 2017 Mali yılı Temel Eğitim Okullarının bakım ve onarım giderleri için Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinde yer alan ödenekten, ilçelerin ilköğretim okulları küçük onarım giderlerinde kullanılmak üzere ekli listede belirtilen 553.600,00 TL’nin ilgili ekonomik kodlara aktarılması konusunda hazırlanan komisyon raporu görüşülerek kabul edildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim