İşletme şartlarının yerine getirilmesi ve dokümantasyon sisteminin kurulup şirket içi eğitimlerinin verilme sürecinin tamamlandığını belirten KAMU Danışmanlık & Eğitim Proje Eğitim Sorumlusu Eşref Burçin Özsaçmacı, bu süreç sonunda bakanlık tarafından yapılan denetimler sonucu ÇYM Yumurta ve Çorum Zengin Yumurta’nın onay belgesi almaya hak kazandığını ifade etti.
HACCP’nin, bugün gıda sanayinde bütün dünyada kullanımı giderek artan etkin bir gıda güvenliği sistemi olduğunu belirten Özsaçmacı, AB, ABD ve birçok ülkenin bu sistemin uygulanmasını zorunlu hale getirdiğini ifade etti.
Dolaylı olarak ürün güvenliğini sağlayarak kalite artırımına yönelik bir uygulama olan HACCP sistemini 5996 sayılı gıda kanunu kapsamında hayvansal gıda üreten firmaların faaliyet gösterebilmeleri için kurmaları ve uygulamaları gerektiğini anlatan Özsaçmacı, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda firmalarının kayıt altına alınması, denetimi, numune alımları ve idari yaptırımları ile HACCP sistemini uygulamaktadır. Hayvansal ürün üreten firmaların faaliyet gösterebilmeleri için HACCP Sistemlerini kurmaları ve bu sistemin uygun olması durumunda, Gıda Tarım Bakanlığı’ndan onaylanması gerekmektedir” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim