“Birliktelik birlikte ilk” isimli kişisel resim sergisi ile ilgili Özen ve Toksoy tarafından yapılan açıklamada, “Günümüz Türkiye’sinde modern sanat merkezleri ne yazık ki yalnızca büyük kentlerimiz ekseninde düşünülmektedir. Bu bağlamda, Anadolu’muz tarihin önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olması hasebiyle önemli bir kültür birikimi ve sanat potansiyeline sahip olmasına rağmen, sanatsal etkinliklerin sadece bu merkezlerle özdeşleştirilmesinin, bu kadim toprakların öz niteliklerine bir yabancılaşmaya ve nihayetinde yanlış bir algı biçimine yol açtığını düşünmekteyiz.
Bu durumun bir nebze olsun dışına çıkabilmek adına “Birliktelik Birlikte İlk” isimli resim sergimizi 7000 yıllık tarihi geçmişi ile yalnızca Anadolu’nun değil aynı zamanda insanlık tarihinin görkemli medeniyetlerine ev sahipliği yapmış dünyanın merkezinden başlatmak istedik. Bu anlamda Çorum ili sadece dünyanın merkezi olmaktan çıkıp hem sergimizin hem de bundan sonraki sanat algımızın ve felsefemizin merkezi haline gelebilir. Hitit güneşi altında kısa bir sanat molası eminiz ki hem bizler için hem de tüm sanatseverler için keyifli olacaktır” denildi.
Özen ve Toksoy, 9 Ağustos Salı günü saat 16.00’da Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılacak olan resim sergisine tüm sanat severlerin davetli olduğunu bildirdi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim