İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 11:00’de yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından CHP’li Üye Yıldız Bek sözlü bir önerge sundu.

Yıldız Bek önergesinde, okullarda öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye atan demir kapıların zaman zaman medyaya yansıdığını hatırlatarak, Çorum’daki okullarda özellikle kapılar ile birlikte istinat duvarları gibi fizikî şartların yerinde olup olmadığının araştırılmasını istedi. Bek’in önergesi, Meclis üyelerinin oybirliğiyle Ar-Ge Komisyonu’na havale edildi.

Ardından gündem dışı söz alan AKP’li üye Mustafa Alagöz ise 2-8 Kasım günlerinin Lösemili Çocuklar Haftası olduğunu hatırlatarak, bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla yüz maskesi taktı.

Daha sonra ise gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bu bölümde ilk olarak Alaca’ya bağlı Büyükkeşlik Köyü, 115 ada, 80 parsel no’lu taşınmaz üzerinde yapılacak Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Elektrik Üretim Alanı (GES) ile 115 ada; 68, 69, 70 ve 79 no’lu parsellerde 7 metre servis yolu yapımına ilişkin plân müellifince hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plânı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plânı ve Açıklama Raporu görüşülerek kabul edildi.

Ardından ise İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğü’nün 2019 Mali Yılı Bütçesi görüşüldü.

Bu bölümde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Tokgöz, Meclis’e bir sunum yaparak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2019 Mali Yılı Bütçesi’nin 3 milyon 515 bin TL., Özel Kalem Müdürlüğü 2019 Mali Yılı Bütçesi’nin ise 600 bin TL. olarak belirlendiğini açıkladı.

Toplantı, her iki Müdürlüğün bütçesinin, yapılan oylama sonucunda Meclis üyelerince kabul edilmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim