Her ikisi de eczacı olan Yazar Canan Tan ile Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, söyleşi ve imza gününde bir araya geldi.
Seçkin roman ve öykü yazarlarından Canan Tan, Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun işbirliği çerçevesinde, “Çağdaş Türk Edebiyatında Kadının Sesi” üzerine söyleşi ve imza günü etkinliğine katıldı.
Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’ndaki programa AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, bazı akademisyenler ve çok sayıda hayranı katıldı.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduğunu söyleyen Canan Tan, aslında Siyasal Bilgiler’in basın-yayın bölümünde okumak istediğini belirterek, “Hayalimdeki meslek gazetecilikti. Eczacılık fakültesine gitmemde babamın etkisi çok oldu ve kendimi bambaşka bir meslekte buldum” ifadesini kullandı.
1979’da Kelebek gazetesinin senaryo yarışmasında “Oğlum” adlı eseriyle ödül alınca önünde aydınlık bir yolun açıldığını belirten Canan Tan, pek çok gazete ve dergide köşe yazarlığı yaptığını da anlatarak, “Okumak yoğunlaştırır, düzenli yazmak, disiplini getirir. Özgüven de çok önemli, sürekli okumak ve yazdıklarını okuduklarıyla karşılaştırıp buna göre karar verip güvenle ortaya çıkarmak gerek yazdıklarını. Yazmanın yaşı yok, başlamak için hiçbir zaman geç değildir. Aziz nesin ilk kitabını basıldığında 50 yaşındaydı” diye konuştu.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim