Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürlüğü kontrollüğünde Çorum merkez Sülüklü Deresi ikmali ve Fitne Deresi deplasesi çalışmaları ile Çepni ve Bahçelievler Mahalleri’nde taşkın zararlarının önüne geçilerek, vatandaşların can ve mal güvenliği emniyete alınacak.

Bu kapsamda Bahçelievler Mahallesi Sülüklü Deresinde taban kaplamalı taşkın koruma tesisi çalışmalarında bugüne kadar Bin 281 metre uzunluğunda u kesitli betonarme taşkın koruma duvarı,13 adet kutu menfez, tesis başlangıcında yaklaşım duvarları ve yapılan imalatların (menfez ve duvar üstleri) korkuluklarının imalatının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada Çepni Mahallesi Fitne Deresi’ndeki taban kaplamalı beton taşkın koruma tesisi kapsamında ise Bin 160 metre uzunluğunda, çift taraflı beton taşkın koruma duvarı, 3 adet menfez imalatları tamamlanmış olup 1 adet menfez imalatı, 948 metre kanal içi taban kaplama, yapılan imalatların (menfez ve duvar üstleri) korkulukları ve 2 adet şüt imalatlarının devam ettiği bildirildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim