Uğrak Köyü'nde Yılgınözü Çayı'ndan su içen 2 büyük baş hayvan ile çayda bulunan yüzlerce balık telef oldu. Yaşanan hadiseler köyde paniğe neden olurken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü'nün ilgili birimleri ölümlerin gerekçesini anlamak üzere çalışma başlattı.

Olay dün Çorum merkeze bağlı Uğrak Köyü'nde meydana geldi. Köy Muhtarı Yaşar Sayar, bölgede otlamakta olan hayvanlardan üç tanesinin aniden rahatsızlandığını, çağırdıkları veterinerin de hayvanların zehirlenmiş olduğunu tespit ettiğini söyledi. Muhtar Sayar, Rahatsızlanan 3 inekten iki tanesinin ölmesinin ardından Hayvan Sağlığı Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden uzmanların, hayvanların ölüm nedenini araştırmak için çalışma başlattığını aktardı.

Köy sakinleri, köyün iki yanından geçen Yılgınözü Çayı'nın köye yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan Şeker Fabrikası'nın atıklarından kirlendiği şeklindeki iddiaları üzerine Şeker Fabrikası Müdürlüğü yetkilileri de köye gelerek inceleme yaptılar.

Köy sakinleri, 1993 yılından bu yana her yıl köyde benzer olayların yaşandığını belirterek, ölümlerin nedeninin bir an evvel bulunması istediler.

İnek ve balıkların ölüm nedenlerinin, laboratuvar incelemelerinin ardından tespit edilebileceği bildirildi.

Uğrak Köyü'nde Yılgınözü Çayı'ndan su içen 2 büyük baş hayvan ile çayda bulunan yüzlerce balık telef oldu.

Yaşanan hadiseler köyde paniğe neden olurken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü'nün ilgili birimleri ölümlerin gerekçesini anlamak üzere çalışma başlattı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim